Inschrijvingen 2022 – 2023

Almost, Maine

Schrijver: John Cariani
Regisseur: Herman Boets
Periode: Première op 23 september 2022 (3 weekends)
We zoeken: Nog niet bepaald aantal spelers, leeftijd onbepaald

Synopsis: Verliefd worden is heel mooi, vooral als het onverwachts gebeurt. “Ik hou van jou” over je lippen krijgen, lang en adembenemend. Een oude liefde oprapen, hartverscheurend. Jarenlange liefde verbreken, pijnlijk. Liefde veroveren, triomfantelijk.
In Maine, nabij de Canadese grens, ligt het magische stadje “Almost”, verscholen in een uitgestrekt gebied ongerepte natuur. Het is er putje winter. Er wonen Real Americans. Zoals elders kunnen ze niet zonder elkaar en beleven elk een Love-Story.
John Cariani heeft met “Almost, Maine”  geschreven over het genot en de risico’s van liefde. In een ruw winterlandschap laten we negen geestige liefdesverhaaltjes zien. Elke scène apart gekruid met een vleugje absurd magisch realisme en ongewoon verrassend aan elk slot.

Lili en Marleen

Schrijver: Walter Van De Velde
Regisseur: Rikkert Van Dijck
Periode: Première op 3 februari 2023 (3 weekends)
We zoeken: 5 vrouwen, 6 mannen, leeftijd 18 – 90

Synopsis: De avond voor D-Day, juni 1944.  Terwijl Rik en Lisa clandestien de Britse uitzendingen beluisteren, ligt Riks dochter Nieke met een Duitse vrijer op de stootkar.  Ze worden betrapt door de ondergedoken Griekse kapper Stavros, die langs het achterpoortje stiekem de herberg wou verlaten.
Rik raakt in paniek. De situatie wordt echter nog ingewikkelder. Nieke heeft aan haar vrijages met Hans een ‘souvenirtje’ overgehouden en Pierre, Lisa’s zoon die actief is in het verzet waar hij Lili heeft leren kennen, wil in de kelder wapens verstoppen.
Als de Engelsen de stad bevrijden, lijkt alles in kannen en kruiken: sergeant Tom zal met Nieke trouwen.  Maar enkele dagen voor het huwelijk is de vogel gaan vliegen, terug naar vrouw en kinderen in Engeland!  Lisa zal eens met Stavros praten: die man kan toch moeilijk heel zijn leven alleen blijven.

Inschrijven? Graag!

[contact-form-7 id=”1151″ title=”Inschrijving seizoen 2022 – 2023″]